Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Splitska Fizijatrijska Škola 2019.

ožujak 22 - ožujak 23

1200HRK

Poštovani,

dana 22. i 23. ožujka ove godine u Splitu će se organizirati po prvi put stručni skup: Trodimenzionalni tretman skolioza po principima Schroth metode BSPTS (Barcelona Scoliosis Physical Therapy School).

Stručni skup održati će se u prostorima OZS Split na adresi Ruđera Boškovića 35. Edukaciju će provoditi uvaženi instruktori Schroth metode Mina Jelačić dr. med., BSPTS i Alma Ćurtović, bacc. physio th., NDT Bobath terapeut, Schroth terapeut. Uz teoretski predviđen je i praktični dio edukacije. Cilj navedenog skupa je educirati liječnike u dijagnostici i mogućnostima terapije skolioze Schroth metodom. Nadamo se kako će navedena edukacije doprinijeti ranoj dijagnozi skolioze i optimalnom liječenju osoba mlađe životne dobi.

Skoliozu definiramo kao kompleksnu trodimenzionalnu deformaciju kralježnice i trupa, koja se pojavljuje kod inače zdravog djeteta, te može ići u progresiju tijekom određenog perioda naglog rasta.

Specifična prevencija idiopatske skolioze nije izvediva, jer je prvobitni uzrok nepoznat, ali je zato neophodna prevencija progresije skolioze. Iako za većinu specijalista konzervativna terapija skolioze podrazumijeva uporabu ortoza, fizikalna terapija skolioza je mnogo više od toga i u posljednjih nekoliko godina privlači sve više pažnju stručnjaka.

Iako su vježbe za skoliozu sastavni dio modela raznih škola koje se bave konzervativnom terapijom deformiteta kralježnice, njihov značaj je dugo vremena bio podcjenjivan zbog manjka znanstvenih dokaza. Kao posljedica toga, mnogi specijalisti širom svijeta smatraju kineziterapijske metode „alternativnom medicinom“.

Stručnjaci u području fizikalne terapije skolioza uglavnom se slažu da kineziterapija deformacija kralježnice mora uključiti 3D auto-korekciju, stabilizaciju korekcije, edukaciju pacijenata i održavanje korekcije tijekom svakodnevnih aktivnosti. Još jedan značajan čimbenik u postizanju dobrih rezultata je multidisciplinarni pristup problemu. Niti jedan stručnjak ne može biti uspješan ako nije dio tima u kojemu svi članovi imaju određeni nivo znanja i međusobno surađuju.

Stručni skup je namijenjen svim stručnjacima koji se u svom radu susreću sa problemom skolioze, a koji žele proširiti svoje znanje – specijalistima fizijatarima, ortopedima, specijalistima medicine rada i medicine sporta, školske medicine, obiteljske medicine i pedijatrije.

Sudjelovanje na skupu će se bodovati od strane Hrvatske liječničke komore.

U prilogu Vam dostavljamo i program stručnog skupa!

Srdačno Vas pozivamo i radujemo se Vašem dolasku.

Detalji:

Početak:
ožujak 22
Kraj:
ožujak 23
Cijena:
1200HRK
Web stranica:
http://www.splitska-fizijatrijska-skola.org/index.php

Organizator

Spektar putovanja d.o.o.
Telefon:
00 385 1 4897 921
E-pošta:
stjepan.zovko@spektar-holidays.hr
Web stranica:
https://www.spektar-putovanja.hr/

Lokacija

Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Split
Ruđera Boškovića 35
Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 21 564 808
Web stranica:
https://ozs.unist.hr/