[social/]
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Promocija knjige “Zdravstvena kineziologija” – prof.dr.sc. Stjepan Heimer, dr.med.

14. studenoga 2018 @ 18:00 - 20:00

Free

Zdravstvena kineziologija znanstveno, stručno i organizacijski povezuje zdravstvo, medicinu i kineziologiju i nameće se kao nezamjenjivo suvremeno područje tijesne suradnje tih, na prvi pogled odvojenih i potpuno različitih područja. Po definiciji, zdravstvena kineziologija je interdisciplinarno područje kineziologije i zdravstva i bavi se zdravstvenim aspektima redovite tjelesne aktivnosti i vježbanja; mogućnostima primjene tih aktivnosti za zaštitu i unaprjeđenje zdravlja, funkcionalnih i radnih sposobnosti te za prevenciju i komplementarno liječenje nekih bolesti i poremećaja zdravlja; te unaprjeđenjem kvalitete života.

Zdravstvena kineziologija obuhvaća nekoliko zasebnih, ali komplementarnih struka: javnozdravstveno, epidemiološko, fiziološko-funkcionalno i kliničko područje.

Priručnik nudi opsežan pregled znanja o pozitivnim učincima tjelesne aktivnosti na zdravlje, o instrumentima primjene tjelesne aktivnosti i vježbanja na populacijskoj razini radi unaprjeđenja zdravlja i prevencije bolesti kao i mogućnostima komplementarnoga liječenja pojedinih bolesti.

Ovo izdanje važan je doprinos javnom zdravstvu i kineziologiji u povezivanju zdravstvene i kineziološke struke na zajedničkom cilju – boljem zdravlju stanovništva.

Details

Date:
14. studenoga 2018
Time:
18:00 - 20:00
Cost:
Free
Website:
https://www.hlz.hr/event/hrvatsko-drustvo-sportske-medicine/

Organizer

Hrvatsko društvo za sportsku medicinu
Phone:
00385 1 469 3300
Email:
hdsm@sportskamedicina.hr
Website:
http://www.sportskamedicina.hr

Venue

Hrvatski liječnički zbor
Šubićeva ulica 9
Zagreb, 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
+385 1 4693 300
Website:
https://www.hlz.hr/